2013. december 14., szombat

Ben Sherwood - Merülj alá az álmokért!


Ben Sherwood - Merülj alá az álmokért! (The Death and Life of Charlie St. Cloud)
Nem is tudom, hogy került pont ez a könyv a kezembe. Mostanában gyakran járok úgy, hogy böngészgetek a neten, és meglátok egy-két érdekes címet, aztán felírom, és ha könyvtár közelébe kerülök (ami ált. heti program), kikeresem őket. Ezzel a könyvvel is pont így jártam. ;)

RÖVID TÖRTÉNET:
   A főszereplő személye nem más, mint egy 17 éves "srác", Charlie St. Cloud, aki a kisöccsével, Sammel rendkívül jó kapcsolatot ápol. Imádják egymást, minden idejüket együtt töltik, és egy kamaszkori csínynek indul az is, amikor jogosítvány nélkül nekivágnak az útnak, aztán egy figyelmetlen sofőr hibájából halálos balesetet szenvednek.
   Charlie azonban képtelen elszakadni az öccsétől, és ez fordítva is pont így van. Megígéri neki, hogy vele lesz örökké, aztán a kis srác meghal, ő pedig kénytelen tovább élni. De kapnak egy lehetőséget.Minden nap találkozhatnak. Együtt baseballozhatnak, amit a világon a legjobban szeretnek. Csak egy bökkenő van - Sam örökké tizenkét éves szellem marad, míg a bátyja egyre idősebb lesz. Sam nem kel át a túlvilágra, ott reked, a saját döntéséből. És ezzel Charlie élete is megreked, ugyanis a temetői állás, amit elvállal, hogy öccse közelében maradjon, nem elégíti ki vágyait.
   Minderre addig nem döbben rá, amíg egy nap nem találkozik a csodálatos, merész, kacér Tessával, aki új színt visz az életébe. Aztán hirtelen dönteni kell - az öccse vagy az ajtón bekopogtató szerelem? Legnagyobb megdöbbenésére azonban a sors fondorlatos módon állítja választás elé. A csodálatos lányról ugyanis kiderül, hogy szellem, és minden, amit átéltek együtt, csak a képzelet játéka volt, és a lány hamarosan meghal, és átlép a túlvilág kapuján...
   Charlie pedig versenyt fut az idővel, hogy megmentse. De vajon, ha megmenti, a lány emlékezni fog rá, hogy mit ígért neki szellemként? Vagy az egész hiábavaló volt?
Nem szeretném lelőni a poént, ha valaki még nem olvasta volna el, szóval most hagyom abba a mesélést...;)

   Mindenesetre könnyed kis regény, némi szerelemmel megfűszerezve, fontos kérdéssel, de kevésbé jó kidolgozással (vagy csak én szemlélem túl kritikusan az írást). 

Történet: 5/4 (volt benne egy hatalmas fordulat, de aztán olyan kis unalmassá vált)
Szereplők: 5/4
Kedvenc karakter: Tessa :)
Kiadás: 2004, Amerika
Oldalszám: 258 (egy napi olvasmány, ha strandon vagy, pont megfelelő! )
Helyszín: 5/5 (hátborzongató, de találó helyszín a temető)
Összességében: 10/7 (jó az ötlet, de a kivitelezésben akadtak problémák)

Nicholas Sparks szavaival élve:
"Megható, bölcs, és reménnyel teli - pont olyan, amilyennek egy csodálatos regénynek lennie kell."

   Ha szeretnéd elolvasni, ajánlom a legközelebbi könyvtárat, vagy a könyvesboltokat, habár én nem sajnálom, hogy nem kerül fel a könyvespolcomra (egyszer olvasható történet). A belőle készült film főszereplője Zac Efron, és a címe Charlie St. Cloud élete és halála. A megnézendő filmjeim között van...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése